Сряда, 11 Декември 2019

ndt banner2

Сряда, 11 Декември 2019
Демократична България иска незабавни оставки в столичната Топлофикация

Демократична България иска незабавни оставки в столичната Топлофикация

Незабавни оставки на всички членове на Надзорния и Управителния съвет на Топлофикация София поискаха съветниците от Демократична България на сесията на СОС днес

В декларация от името на групата шефът й Методи Лалов заяви: Настояваме и за избирането на нов независим контрольор от средите на международно признатите одиторски компании, който да проследи събитията, довели до катастрофалното състояние на Топлофикация. Настояваме и час по-скоро да се започне процедура за външен мениджър на компанията. 

Няма как да отминем скандалния договор за посредничество при търговията с електроенергия, сключен с "Гранд енерджи дистрибюшън" ЕООД без конкурс. Той изтича след месец, но ние настояваме незабавно да се приемат мерки за изграждане на капацитет за директно участие на Топлофикация на енергийната борса без посредници. Енергийните експерти на Демократична България са готови да участват със своите знания и опит в този процес, който ще бъде ключов за подобряване на финансовото състояние на дружеството, се казва още в декларацията на ДБ. 

Надзорният съвет на дружеството беше назначен в края на миналата година, а решението за намирането на външен мениджър на Топлофикация София беше взето от предишния СОС и вече се изпълнява, заяви Николай Стойнев от ГЕРБ. 

Конкурси за шефове на почти всички основни общински дружества трябва да бъдат обявени догодина, защото мандатът на бордовете им изтича. 

Столичният общински съвет освободи днес от борда на ЦГМ изпълнителният директор Христиан Петров, който стана съветник от групата на ГЕРБ. Временно дружеството ще се ръководи от Румяна Милова, която е и член на борда. 

Свързани статии (по етикет)

 • Пожар изпепели три коли на паркинг в София

  Пожар унищожи снощи няколко коли на паркинг в столичния квартал "Света Троица" пред блок 298А

 • Временна организация на движението в София

  Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства от 18.00 часа на 11 декември до отпътуване на делегацията на 13 декември на паркинга на София хотел Балкан във връзка с посещението на Великия магистър на Суверенния Военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта, съобщават от Столична община

 • Калоян Паргов: Фандъкова и Столична община са безпомощни в борбата с мръсния въздух

  Столичният общински съвет (СОС) прие мерки за борба с мръсния въздух, но Столична община се ослушва – не ги прилага.
  Филтри за комините – чакайте ги догодина. Смяна на печките – до 2023 г. – тази зима нищо!

  Така лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов коментира факта, че втори ден поред за София е обявен жълт код за гъста мъгла, а прилаганите мерки от Столична община са формални и безрезултатни

Оставете коментар

baner

 FB banner