Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Томислав Дончев: През 2020 г. започваме изграждането на 14 обекта, част от инфраструктурата

Томислав Дончев: През 2020 г. започваме изграждането на 14 обекта, част от инфраструктурата

Дончев каза, че други важни теми са образованието, икономическият ръст и борбата с демографския срив

Държавата има намерение да издигне като ключов приоритет няколко нови индустриални зони, които да бъдат обект на държавна подкрепа. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред журналисти на встъпителен форум за общински мандат 2019 - 2023, съобщава Dariknews.

"До седмица ще бъде пуснат за обществено обсъждане готов закон. Аз не твърдя, че всички индустриални зони трябва да се финансират с държавни пари. Това е погрешно. Ние трябва да запазим целия спектър от възможни решения – частни зони, общински, както и изцяло държавни. Трябва да бъдем изключително предпазливи формирайки стимули в тази посока", обясни той.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Вицепремиерът посочи, че ще се наблегне и на иновациите като през 2020 г. ще започне изграждането на 14 обекта, част от инфраструктурата. Дончев каза, че други важни теми са образованието, икономическият ръст и борбата с демографския срив.

Фокус през следващите години ще бъдат иновациите, допълни Дончев. Догодина ще бъдат създавани регионални центрове, което е тип иновационна инфраструктура. Според него по тази тема не бива да се мисли само на локално ниво.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner