Понеделник, 20 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 20 Януари 2020
ЕС се готви за Брекзит след победата на Джонсън

ЕС се готви за Брекзит след победата на Джонсън

Европейските лидери ще натоварят Мишел Барние в петък да догови тесни търговски отношения с Обединеното кралство, след изборната победа на премиера Борис Джонсън, която отваря пътя към Брекзит на 31 януари, съобщава АФП

Лидерите на ЕС трябва да приемат текст за Брекзит днес, след двудневната си среща на върха в Брюксел.

Европейските лидери, събрани на среща на върха в Брюксел, видяха в резултатите от изборите перспектива за ясно мнозинство в британския парламент. То вероятно ще позволи приемането на споразумението, договорено между Лондон и ЕС, което предвижда развод на 31 януари, след десетмесечно закъснение от първоначалната дата и много умора от двете страни.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Ще изчакаме да видим какви ще бъдат официалните резултати, но утре ще дадем силно послание", предпазливо реагира новият председател на Европейския съвет Шарл Мишел. "Готови сме за следващи стъпки. Ще видим дали е възможно британският парламент да приеме споразумението за излизани и да вземе решение", каза той.

Председателят на Европейската комисия, германката Урсула фон дер Лайен, добави, че Брюксел бързо ще се залови за работа, създавайки рамка за преговори след Брекзит.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner