Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Ердоган: Турция ще даде урок на Хафтар, ако възобнови атаките в Либия

Ердоган: Турция ще даде урок на Хафтар, ако възобнови атаките в Либия

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган увери, че страната му ще „даде урок“ на либийския маршал Халифа Хафтар, ако възобнови сраженията в северноафриканската страна, предават AFP и Агенция "Фокус"

Агенцията припомня, че главнокомандващият Либийската национална армия (ЛНА) напусна преговорите в Москва, без да даде съгласие за спазването на режима на прекратяване на огъня, договорен между турците и руснаците.

„Няма да се колебаем да дадем заслужен урок на Хафтар, ако той продължи атаките си срещу законната администрация на страната и нашите братя в Либия", заяви Ердоган на заседание на парламентарната група на „Партия на справедливостта и развитието“.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Преди това турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви, че инициираните от властите в Германия преговори за разрешаване на конфликта в Либия няма да имат смисъл, ако Халифа Хафтар не измени позициите си. Дипломат №1 на Турция коментира темата, след като преговорите за мир в Либия, проведени по-рано в Москва не дадоха резултат, предава TACC, като се позовава на анкарския телевизионен канал Haberturk.

Преговорите в Москва, инициирани по-рано от Русия и Турция приключиха късно вечерта на 13 януари, след като Хафтар напусна руската столица без да подпише споразумение за прекратяване на военните действия.

„Отказът на Хафтар да подпише споразумение за примирие в Либия демонстрират кой иска мир и кой иска война. Берлинските преговори няма да имат смисъл, ако Хафтар продължи (с тази си позиция)“, заяви Чавушоглу, цитиран от турския телевизионен канал.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner