Четвъртък, 20 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 20 Февруари 2020

Бойко Борисов не е получил покана за срещата при Румен Радев за изборния кодекс

Бойко Борисов не е получил покана за срещата при Румен Радев за изборния кодекс

"Винаги, когато е имало предложения за диалог и срещи, Бойко Борисов се е отзовавал, както като партиен лидер, така и като министър-председал", напомниха от пресцентъра на ГЕРБ

Отсъствието на управляващите от срещата за изборния кодекс при президента Румен Радев намери обяснение. От пресцентъра на ГЕРБ разпространиха съобщение, според което премиерът Бойко Борисов не е присъствал заради липса на покана от страна на държавния глава.

"Бойко Борисов винаги е демонстрирал готовността си за участие в диалог по всички обществени теми, както във вътрешен, така и в международен план. Борисов обаче не е получавал покана от президента Румен Радев за участие в днешната среща за обсъждане на актуални въпроси в изборния процес. Такава покана не е изпращана до него нито в Министерския съвет, нито в Централата на ПП ГЕРБ", съобщават от централата на партията.

От пресцентъра на ГЕРБ напомнят как "Бойко Борисов многократно е заявявал, че съвместната работа между институциите е ключова за стабилността и развитието на страната ни. Винаги, когато е имало предложения за диалог и срещи, Бойко Борисов се е отзовавал, както като партиен лидер, така и като министър-председал".

На срещата днес президентът, БСП и ДПС се обединиха около мнението, че е нужно машинно гласуване, но под контрола на държавата. Румен Радев бклагодари на всички, които присъстват, в това число и представители на ГРАО и Агенцията за електронно управление.

След края на разговорите обаче Румен Радев коментира остро отсъствието на управляващите с думите: "Претендират за диалог между институциите, а на практика избягаха от него и то по един жизнено важен за цялото ни общество въпрос - усъвършенстване на изборното законодателство и на условията, които водят до едни честни, справедливи и прозрачни избори. Не се явиха представителите на Народното събрание, Министерски съвет, на ниво вицепремиер, парламентарно представените партии от управляващата коалиция".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner