Понеделник, 24 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 24 Февруари 2020

ГЕРБ внася промени в закона - без намалени присъди за непълнолетни, извършили убийства

ГЕРБ внася промени в закона - без намалени присъди за непълнолетни, извършили убийства

Идеята е да няма предварително гаранция за редукция на престъплението за лица между 16 и 18 години, извършили тежки престъпления срещу личността

Внасяме законодателна промяна в случаите на убийства да не е задължителна редукцията на наказанията на непълнолетни. Това каза по време на брифинг в Министерски съвет народният представител от ПГ на ГЕРБ и член на Вътрешна комисия Маноил Манев след среща с бащата на убитото момиче в Галиче при премиера Бойко Борисов, предаде Агенция „Фокус“. Манев отбеляза, че срещата е била изключително тежка. На нея присъства и главният прокурор Иван Гешев, уточниха от правителствената информационна служба.

„На срещата премиерът възложи на мен като народен представител и на колегите от парламентарната група във възможно най-кратки срокове с дебат бърз и комуникация с Прокуратурата да изготвим текст, който да махне всичко това. Някой, който извършва тежко престъпление срещу личността, да знае, че по определение, защото е между 16 и 18 години ще му се размине, ще му бъде намалена присъда. Идеята, която вече знаете и познавате, е да няма предварително гаранция за редукция на престъплението за непълнолетни, извършили престъпление срещу личността", каза Манев.

По думите му това е законодателната мярка, която ще бъде изпълнена.

„Премиерът Борисов категорично застава зад позицията ни и казва, че това не може да продължава така, защото мъката на хората не може да бъде измервана само с обещания за мерки. Трябва да се случи веднага. Важното е също да подчертаем, че на срещата бяха изложени и мерките, които Прокуратурата започва да провежда по отношение на подобни деца. Те ще получат подкрепата на парламентарната група и на политиците. Те са една крачка в правилната и полезната посока", допълни народният представител от ГЕРБ.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner