Европейският парламент обсъди за последен път въпроса с оттеглянето на Великобритания

Европейският парламент обсъди за последен път въпроса с оттеглянето на Великобритания

Европейският парламент (ЕП) обсъди за последен път днес въпроса с оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз (ЕС). Предстои по-късно тази вечер евродепутатите да гласуват за утвърждаване на споразумението, постигнато с Лондон

Ръководителят на работната група на ЕП по въпроса с Великобритания Ги Верхофстат посочи, че днес няма да бъде възможно евродепутатите да предотвратят раздялата, независимо как гласуват. Той изрази тъга от днешните събития и отбеляза, че британският народ два пъти е проливал кръвта си за свободата на Европа. По неговите думи британското оттегляне е започнало с предоставянето на отстъпки за Лондон от европейското законодателство.

"Брекзит е нашият провал", каза Верхофстат.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази благодарност за британския пренос в ЕС. Тя пожела Европа и Великобритания да останат добри приятели, обединени в опазването на сигурността и на околната среда.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Групата на Европейската народна партия изрази тъга и определи решението на мнозинството от британските избиратели като голяма грешка. Тази група изрази надеждата следващите британски поколения да решат да се върнат в ЕС.

Оставете коментар