Румен Гечев: Всяка проверка на приватизацията е добре дошла, стига обаче критерият да е крайни резултати

Румен Гечев: Всяка проверка на приватизацията е добре дошла, стига обаче критерият да е крайни резултати

"Аз бих предложил да почне отпред назад", каза още Гечев

"Всяка проверка на приватизацията е добре дошла, стига обаче критерият да е крайни резултати", заяви пред БНТ депутатът от БСП Румен Гечев по повод проверката на целия приватизационен процес в годините назад, която главният прокурор възложи на ДАНС.

Той постави въпросите за давността и за това как ще бъде организирана проверката.

"Аз бих предложил да почне отпред назад. Тоест да не стане така, че докато се ровят за сделки за биничарници от 92-ра година, да изпуснем съсипването на българската цигарена индустрия, "Булгартабак", на българския морски флот, на цели отрасли, хазарта. Все неща, които се случват последните години", каза още Гечев.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Според него ако се почне от очевидното и се стигне до по-далечни сделки, тогава би имало смисъл. 

"Има и организационни въпроси. Ако сделките са 5-6000 поне, това предполага огромен ресурс от икономисти, юристи,специалисти и следователи, които да работят. Даже и да е минала давността, ако се стигне до истината от тези сделки, пак е някакъв ефект", допълни социалистът икономист.

И подчерта че не е участвал в приватизацията с нито една акция, касова приватизация. Гечев заяви, че има с какво да се гордее със своя екип.

Най-добрата сделка в приватизацията е "Соди"-Девня, където 60% от акциите са продадени за 160 милиона щатски долара, от които 150 милиона са били в брой, обяви Румен Гечев.

Оставете коментар