Парламентът одобри доклада на Временната анкетна комисия за НАП

Парламентът одобри доклада на Временната анкетна комисия за НАП

Комисията трябваше да проучи всички факти и обстоятелства около случая с изтичане на информация от електронните бази данни на приходната агенция, напомня „Фокус“

След бурни скандали и прекъсване на работа парламентът одобри доклада на Временната анкетна комисия за НАП. 94 депутати гласуваха „за“, 52-ма „против“ и 9 „въздържали се“.

Комисията трябваше да проучи всички факти и обстоятелства около случая с изтичане на информация от електронните бази данни на приходната агенция, напомня „Фокус“.

Комисията бе създадена на 25 юли 2019 г. по предложение на председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Имаше нужда от Временната анкетна комисия за НАП – няма какво да се заблуждаваме проблеми по отношение на информационната сигурност съществуват, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Временната анкетна комисия Красимир Ципов по време на дебатите.

Според Ципов проблемите са се натрупали поради липса на достатъчни инвестиции в мрежата.
Той посочи, че НАП в желанието си да предоставят повече услуги на българите, не са положили достатъчно усилия за информационната сигурност.

По-рано парламентът прекъсна работа за 10 минути поради напрежение между депутатите Маноил Манев (ГЕРБ) и Румен Гечев (БСП).

Манев репликира изказването на проф. Гечев.
Председателстващият заседанието Емил Христов призова проф. Румен Гечев и Маноил Манев да заемат местата си. "Моля ви. Пленарната зала не е място за решаване на спорове по такъв начин", направи им забележка той.

Оставете коментар