Румен Радев: Разбирам притесненията на Борисов, но нямам отношени към разследвания в други държави

Румен Радев: Разбирам притесненията на Борисов, но нямам отношени към разследвания в други държави

"Очаквам от българското правителство много по-активна политика, която да върне доверието на гражданите", допълни Радев

Напълно разбирам притесненията на министър председателят Бойко Борисов. Нямам отношение, нито към действията на прокуратура, нито към тези на полиция, още повече на друга държава.

По повод отлагането на влизането на България в еврозоната Радев заяви, че страната ни има ясни цели – пълно, пълноправно и надеждно участие на България, а това означава челнство в еврозоната.

"Много важно е как ще стигнем до там", заяви президентът.

По думите му от действията на българските правителиства зависи дали въвеждането на еврото ще бъде направено прозначно и без сътресение за обществото.

"Очаквам от българското правителство много по-активна политика, която да върне доверието на гражданите", допълни Радев.

На въпрос за какво е разговарял с руския президент Владимир Путин Радев отговори, че цената на газа е най-важната тема в момента, а разговорът му сега е бил в продължение на диалога с колегата му, който е започнал в началото на юли миналата година.

"Само България не получава намаление на цената, ние плащаме два пъти повече. Тук министър Петкова трябва да кажа защо цената не намалява и как се работи в тази посока. От високата цена на газа, който плащаме губят гражданите, губи и икономиката ни", каза още Радев.

Източник: Епицентър.бг

Оставете коментар