ВМРО: Да се спре срокът на дължимите вноски по кредитите на физическите лица

ВМРО: Да се спре срокът на дължимите вноски по кредитите на физическите лица

"Връщането на вноските да бъде лична воля през този период", поясни Искрен Веселинов

До края на извънредното положение да спре да тече срокът по дължимите вноски по кредити на физическите лица. Такова предложение в закона за извънредните мерки правят депутатите от ВМРО, пише Dariknews.bg

Вноските ще останат дължими, но се пресича възможността да се отчитат наказателни лихви по тях за закъснение. Това обясни зам.-председателят на партията и съпредседател на ПГ на Обединените патриоти Искрен Веселинов.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Предлагаме нов член 4, в който да дефинираме, че сроковете, свързани с кредитите на физическите лица, спират да текат.Това е една разумна отсрочка", обобщи той. И обясни, че целта е да кредитите на хората да не стават предсрочно изискуеми през времето на извънредното положение и да бъдат замразени всякакви правни действия от страна на банките. Веселинов коментира, че няма такава прецизна система, , която да определи кой има право да задържи във времето кредитната вноска и кой няма право на това, затова предложението е унифицирано.

"Връщането на вноските да бъде лична воля през този период", поясни Искрен Веселинов. Според него след края на ограничителните мерки банките могат да бъдат компенсирани "с едно символично освобождаване на резерва на БНБ".

Още на заседанието на правната комисия, което трябва да започне в 13.00 часа, предложените промени ще бъдат обсъдени.

Оставете коментар