Фон дер Лайен: ЕС е отворен за ново забавяне на Брекзит заради COVID-19

Фон дер Лайен: ЕС е отворен за ново забавяне на Брекзит заради COVID-19

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в петък, че Брюксел ще бъде "отворен" за евентуално искане от Обединеното кралство за ново забавяне на Брекзит

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в петък, че Брюксел ще бъде "отворен" за евентуално искане от Обединеното кралство за ново забавяне на Брекзит.

Говорейки пред немското радио Deutschlandfunk, Фон дер Лайен заяви, че преговорите за излизането на Великобритания от ЕС ще продължат, въпреки че главният европейски Брекзит преговарящ Мишел Барние потвърди, че е заразен с коронавирус.

Говорителят на Комисията Ерик Мамер посочи, че нейният председател Урсула фон дер Лайен ще бъде изследвана за коронавирус, тъй като е била в контакт с Мишел Барние.

Вторият кръг от Брекзит преговори, насрочен за следващата седмица, беше прекратен, тъй като преговарящите екипи заявиха, че разглеждат "алтернативни начини" за обсъждане, включително чрез видеоконферентна връзка, на фона на разрастващата се пандемия на коронавирус в Европа, отбелязва БНР.

Оставете коментар