Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Борисов иска строги мерки: Да се конфискуват колите заради алкохол и гонки

Борисов иска строги мерки: Да се конфискуват колите заради алкохол и гонки

Премиерът не одобри предложенията на МВР за борба с пътните инциденти, чака нови в понеделник

Премиерът Бойко Борисов не одобри предложените от МВР законови промени за прекратяване на нарушенията, водещи до тежки пътни инциденти. Борисов поиска до понеделник да му бъде представен проект с драстични мерки, които да доведат до спиране на убийствата на пътя. Това се съобщава в стенограмата на провелото се правителствено заседание на Министерски съвет.

„Не може да продължава с това безогледно шофиране и неспазване на закона! Не може да се качваш пиян и това да не се води предумишлено убийство! Войната в Афганистан взема по-малко жертви годишно от това, което се случва в България! Е тогава ние това не трябва ли да го изведем като закон, приоритет, парламентът и ние?”, коментира премиерът.

Той препоръча да се включат мерки като незабавно задържане на автомобила на извършилия груби нарушения и механизъм за бързо налагане на наказание. „Цялостната ни съдебна реформа са включително и тези неща. Дай му право – дежурен съдия веднага решава проблема”, казва министър-председателят.

"Нощно време като засвирят гуми по кварталите и хората не могат да спят… С добро правихме, правихме – не става. След като не става – слагаме този драстичен закон и го приключваме. И тогава вече полицията като отиде вечерта и загради гонката, като приберем 6-7 поршета и BMW-та на паркинга, да видим другата вечер с какво ще се гонят", ядоса се Борисов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner