Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
БСП поиска оставката на военния министър

БСП поиска оставката на военния министър

Николай Ненчев се подигравал на въоръжените сили

Оставката на военния министър Николай Ненчев поиска в специална декларация от трибуната на Народното събрание депутатът от БСП - Лява България Атанас Мерджанов. Той мотивира позицията на партията си с аргумента, че Ненчев води "пагубна политика" в своя сектор и таази "подигравка с въоръжените сили трябва да бъде прекратена". Мерджанов заяви, че "целият свят е настръхнал, сразен от очакването на военни действия" и в такава ситуация на България е нужен "солиден военен министър". "Такъв министър ме и Ненчев?", попита той и изброи няколко от скандалите, свързани с неговото управление.
Социалистът припомни последното заседание на КСНС, когато Ненчев поиска повече пари за отбраната, но в резултат бюджетът на ведомството беше намален. Припомни и отхвърлените му от съда твърдения, че му е предлаган подкуп, като заяви, че така министърът е бил "уличен в лъжа".
И накрая се спря на скандала от вчера, когато се разчу за законопроекта, според който въздушното ни пространство ще бъде охранявано от чужди сили.
Мерджанов подчерта, че БСП не е против НАТО и ЕС, но е убедена, че страната ни може сама да пази територията си. И дори намекна, че Ненчев търси нереална подкрепа от Полша за ремонта на изтребителите ни, намеквайки и за подкупа, за който е говорил министъра.
Социалистът заяви, че не се обръща само към Ненчев с искане за оставката му, а и към премиера Бойкоо Борисов и партиите, които подкрепят сегашното управление.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner