Само в Nbox: Новият собственик на БТК Спас Русев не държи "Хилтън"

Само в Nbox: Новият собственик на БТК Спас Русев не държи "Хилтън"

Неофициални собственици са шефовете на "Винпром Пещера" Антон Щерев и Атанас Петров

Новият собственик на БТК Спас Русев, спечелил търга за акциите на телекомуникационната компания с оферта от 330 млн. евро, не е истинският собственик хотел "Хилтън" в София. Информацията е неофициална, но отдавна се върти сред финансовия елит на столицата. Това твърдят отлично осведомени източници на Nbox, запознати с дейността на хотела от световноизвестния бранд.

Истинските собственици на луксозното здание в центъра на София са хората зад "Винпром Пещера" Антон Щерев и Атанас Петров. Според нашите източници те са придобили управлението на "Хилтън" преди повече от две години, като причината за смяната на собствеността е в стари вземания между пловдивските бизнесмени и перничанина от село Гълъбник.

До реална промяна в собствеността в търговския регистър обаче все още не се е стигнало. Наша проверка показа, че в борда на директорите на дружеството "Компания за луксозни хотели", което е собственост на софийския "Хилтън", фигурира името на сина на Русев - Евгени Спасов Русев. Другите двама членове на борда са Анна Русева Кондева и Искрен Михайлов Климентов.

Въпреки това източниците ни са категорични, че хотелът вече е в ръцете на собствениците на "Винпром Пещера".

Припомняме, че Русев до последно се конкурираше с Greek Olympia Group на гръцкия бизнесмен Панос Германос в търга за БТК, приключил преди часове. Цената на компанията пък скочила над 10 пъти по време на аукциона в Лондон.

Оставете коментар