Вторник, 18 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 18 Февруари 2020

Каролев: Москов да каже цялата истина!

Каролев: Москов да каже цялата истина!

Според икономиста 100 000 български майки са в паника

Инатът на ръководството на Министерство на здравеопазването да не признава грешките си е на път да бутне репутацията на цялото министерство за години напред. Тези хора не разбират ли, че по цял свят има опасна вълна от настроения срещу ваксините и, оплитайки се като пилета в калчища в лъжи, само я подхранват да се надигне и в България?

В момента има 100 000 български майки в паника, които не знаят с какво са ваксинирани децата им. При следващата ваксинация от календара, ако 5 000 от тези майки не отидат, това ще е криза с национален мащаб. Отказът от ваксинации струва човешки и детски животи, в развития свят умират деца от болести, които се смятат за изкоренени там от 50 години. Ако министър Москов е бил в необявена криза поради липса на ваксини и е взел рисковано решение да внесе безопасни, но непреминали някоя (вероятно тъпа и безсмислена) бюрократична процедура, бранд ваксини (съставът е все един и същ, той си се произвежда в ЕС), да излезе, да признае всичко и да каже цялата истина!

Да беше казал още тогава, че има криза и недостиг и ще се предприемат такива и такива действия. Всички щяхме да го разберем. Ама не, инат, майно льо, зор да сме непогрешими - никой не е непогрешим. Същото трябваше да направи и когато при встъпване в длъжност разбра, че няма да му се позволи да демонополизира НЗОК и реформите ще са палиативни. Както и когато блокира цяла индустрия с глупавото си и незаконно в част мотиви предложения за данък "вредни храни", което отказва да свали от сайта си вече 1 година (и така замразява огромни инвестиции и нови работни места, но на Москов не му дреме).

Мисля, че Москов не е направил нищо опасно и дори е действал благородно, за да потуши скрита криза с недостиг на ваксини, но трябва да каже цялата истина час по-скоро, иначе рискува да направи много по-голяма беля от това някой шеф на агенция в МЗ да бъде уволнен! Както е казал Ейбрахам Линкълн, можеш да лъжеш малко хора през цялото време или всички хора за кратко време, но не можеш да излъжеш всички хора през цялото време.

Владимир Каролев, Източник: фейсбук

Свързани статии (по етикет)

  • Петър Москов: ГЕРБ загуби 300 хил. гласа на местните избори!

    Центристката партия ГЕРБ загуби 300 хил. гласа на местните избори в сравнение с предишните, традиционната десница - Демократина България, загуби около 175 хил. гласа, следователно около половин милион българи не са представени

  • Владимир Каролев: Различните ставки на ДДС водят до измами

    Диференцирането на данъци увеличава възможността за злоупотреба и измами. Това каза в интервю за "Фокус" икономистът Владимир Каролев във връзка с идеите за намаляване на ДДС за различни стоки.

  • Петър Москов прави нова партия

    Сред учредители са Любомир Канов, Боян Стефанов, Ралица Кирилова, Цветанка Йотина, Росица Рачева, Момчил Стонков, Ваньо Шарков, Валентин Павлов, Пепа Деведжиева, Хари Аничкин и др.

Оставете коментар

baner

 FB banner