Сряда, 20 Ноември 2019
Сряда, 20 Ноември 2019
Ще стане ли Миков Иван Костов за БСП?

Ще стане ли Миков Иван Костов за БСП?

Корнелия Нинова е приятната изненада, от която Столетницата се нуждае

Конгресът на БСП вече е в историята, но последиците му още дълго ще бъдат сред топ темите в политическия живот у нас. За мнозина изборът на Корнелия Нинова бе изненада, но точно от такъв приятен сюрприз се нуждае партията и нейния актив. Доказа го и посрещането, което й устрои залата на конгреса след обявяването на резултатите. Почти всички делегати се изправиха на крака и с аплаузи поздравиха новия си шеф, въпреки че част от тях бяха гласували само преди броени минути за съперника Михаил Миков.

Именно неговото поведение ще е определящо за бъдещето на БСП. Ако реши да спази обещанието си пред конгреса, че остава социалист, макар и низов, тогава Нинова ще има всички шансове да обедини партията, да я модернизира и наложи като основна алтернатива на управляващите. Тя има каузи, освен това може да се бори за тях до дупка.

Реши ли обаче досегашният председател да се прави на Иван Костов от времето на разцеплението на СДС, Столетницата ще преживее поредната катастрофа. Партията ще се обезкърви и като нищо ще стане трета политическа сила на идващите президентски избори. Така като нищо ще повтори съдбата на Съюза на демократични сили през 2006 година, когато срещу Георги Първанов се изправи Волен Сидеров. Дали и този път историята ще се повтори като фарс зависи едновременно и от Миков, и от Нинова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар