Събота, 20 Юли 2019
Събота, 20 Юли 2019
Ще стане ли Миков Иван Костов за БСП?

Ще стане ли Миков Иван Костов за БСП?

Корнелия Нинова е приятната изненада, от която Столетницата се нуждае

Конгресът на БСП вече е в историята, но последиците му още дълго ще бъдат сред топ темите в политическия живот у нас. За мнозина изборът на Корнелия Нинова бе изненада, но точно от такъв приятен сюрприз се нуждае партията и нейния актив. Доказа го и посрещането, което й устрои залата на конгреса след обявяването на резултатите. Почти всички делегати се изправиха на крака и с аплаузи поздравиха новия си шеф, въпреки че част от тях бяха гласували само преди броени минути за съперника Михаил Миков.

Именно неговото поведение ще е определящо за бъдещето на БСП. Ако реши да спази обещанието си пред конгреса, че остава социалист, макар и низов, тогава Нинова ще има всички шансове да обедини партията, да я модернизира и наложи като основна алтернатива на управляващите. Тя има каузи, освен това може да се бори за тях до дупка.

Реши ли обаче досегашният председател да се прави на Иван Костов от времето на разцеплението на СДС, Столетницата ще преживее поредната катастрофа. Партията ще се обезкърви и като нищо ще стане трета политическа сила на идващите президентски избори. Така като нищо ще повтори съдбата на Съюза на демократични сили през 2006 година, когато срещу Георги Първанов се изправи Волен Сидеров. Дали и този път историята ще се повтори като фарс зависи едновременно и от Миков, и от Нинова.

Свързани статии (по етикет)

 • Корнелия Нинова: Сделката за Ф-16 е твърде скъпа за бедна България! Затова сме против!

  Сделката за Ф-16 е твърде скъпа за бедна България! Затова сме против!

 • Нинова към Радев: Свикайте КСНС да видим кой ще носи отговорност са ситуацията с НАП!

  Обръщаме се към президента Радев и настояваме, искаме, молим го да свика КСНС - да видим кой ще носи отговорност за ситуацията с НАП. Това каза в декларация от името на парламентаната група лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от "Фокус".

 • Депутатите одобриха сделката за новите изтребители Ф-16

  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители. Гласуваха 210 народни представители. „За“ бяха 124, против – 83, а трима се въздържаха. За сделката гласуваха от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими. Ген. Попов обаче предложи повторно гласуване.

  Повече от три часа продължиха дебатите в Народното събрание за това дали да се даде зелена светлина за закупуването на осем изтребителя Ф-16 от Съединените щати. Прогнозната цена е 1,2  милиарда щатски долара.

  С гласовете на ГЕРБ, ОП, ДПС и двама независими беше отхвърлено предложението на БСП за отлагане със шест месеца на гласуването на договорите за Ф-16

Оставете коментар