Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Борис и "европейското робство"

Борис и "европейското робство"

ЕС върви по стъпките на Хитлер, твърди един британски политик с гигантско его, който няма никакви проблеми с опортюнизма по своя път към върха

В новата „битка за Англия” на позиция вече се изкарват най-големите оръдия. Наскоро премиерът Камерън въздигна европейското бъдеще на Великобритания в ранга на решение за война или мир. А сега неговият опонент Борис Джонсън, лидер на движението за излизане от ЕС, сравни предполагаемите амбиции на ЕС с тези на Наполеон, че дори - нямаше как да не се стигне дотам - с плановете на Хитлер. Евросъюзът като инструмент за поробване на европейските народи - по-слаби изявления от това сякаш вече не вършат никаква работа.

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън е ексцентричен и самовлюбен човек с бърза мисъл, който няма никакви проблеми с опортюнизма. Знаем го като такъв още от времето, когато беше кореспондент в Брюксел. Когато Обама призова британците да останат в ЕС, Джонсън обвини американския президент в постколониално желание за мъст.

Бившият лондонски кмет залита към дълбинни исторически препратки и се опитва да се представи като някакъв нов Чърчил, а това издава както гигантско его, така и нервност. Защото накрая може да се окаже, че мнозинството британци не смятат излизането от ЕС за някакво историческо постижение.

Клаус-Дитер Франкенбергер, Nbox

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар