Неделя, 20 Октомври 2019
Неделя, 20 Октомври 2019
БНТ няма шанс да намери новата Крисия

БНТ няма шанс да намери новата Крисия

Новото реалити за детската Евровизия е скучно и старомодно

 

Скучно, доста постно и ужасно старомодно премина първият полуфинал на Детската Евровизия, с който БНТ търси новата Крисия. Националната телевизия реши да намери тазгодишния участник в песенния конкурс с реалити предаване, чиито първи епизод се излъчи вчера вечерта. Въпреки обещанието и на организаторите от телевизията, и на водещите Драгомир Драганов и Йоанна Драгнева, че напред ще продължат 10 участници, в края на предаването те бяха 11 от общо 15 претенденти.

Така се получи малко като последните издания на „Златния Орфей”, в който имаше награди за всеки участник. Две от състезателките -Димитрина Иванова и Симона Кръстева получиха еднакви оценки и журито реши и двете да продължат напред, но публиката остана с чувството, че оценките са доста нагласени. Журито, в което бяха Теди Кацарова, Венцислав Роланд – ВенЗи, Борислав Миланов – Боби, Нора Караиванова и Владимир Ампов – Графа се разсипваха от комплименти към всеки участник, вместо прецизно и внимателно да отделя зърното от плявата. А че така имаше, няма съмнение. Част от участниците не бяха добре вокално подготвени, на други изборът на песни от така наречените „вечни” изигра лоша шега.

Трудно е да влезеш в обувките на Марги Хранова, когато си на 14 години, пък и няма и смисъл. Ретро звученето направи един уж детски конкурс да изглежда изключително старомоден, за който помогна и доста семплата сцена, която по никакъв начин не създаде чувства за празничност. Вторият полуфинал ще бъде на 8 юни, а финалът на 11, но едва ли можем да очакваме сериозна промяна в реалитито, патриотично озаглавено „Децата на България са супер”. Те наистина са страхотни и не заслужават толкова мижаво шоу. С подобно втора Крисия няма как да бъде открита.

Свързани статии (по етикет)

  • АТАКА: БНТ нарушава законите. ЦИК да спре „Референдум”

    АТАКА иска от ЦИК да отмени предаването „Референдум”, което трябва да се излъчи на 15 октомври по БНТ. Причината е, че националната телевизия нарушава задълженията си по Изборния кодекс (ИК), Закона за радио и телевизия и Споразумението за отразяване, което е сключила с партиите и коалициите

  • Налче на ботуш

    Кеворк Кеворкян: Нищо особено не се случи в „Референдум“, освен, че за сетен път се потвърди, колко беззъба и самосугестирана е БНТ ... Можеше и Кошлуков да влезе в студиото и да се опита да претегли авторитета си. Той сигурно още си спомня, как в далеч по-съдбоносни времена го допуснах в изборното студио в нощта на 10 юни 1990 година

  • ВАС застана зад Волен в спора му с Кошлуков

    Върховният административен съд (ВАС) застана зад Волен Сидеров в спора му с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Оставете коментар