Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
ДОСТатъчно Местан и Хафъзов, г-жо Ризова!

ДОСТатъчно Местан и Хафъзов, г-жо Ризова!

С наближаването на изборите националните медии се превръщат в поле за пропаганда

Ако трябва да си кажем нещата „Лице в лице“, още преди началото на предизборната кампания лесно можем да се ориентираме коя формация има сериозни амбиции. За пример можем да дадем новата партия, насочена към етническите турци – ДОСТ, чиито две основни фигури Лютви Местан и Хюсеин Хафъзов ще получат сериозно ефирно време днес по националната телевизия бТВ.

По-интересното е, че и двамата са поканени като отделни гости в едно и също предаване – „Лице в лице“ с водещ Цветанка Ризова. Според обявлението Местан трябва да отговори на въпроса дали ще се кандидатира за президент, а Хафъзов в напълно отделен разговор ще коментира как ще гласуват българските турци.

На първият въпрос вече можем да отговорим. Още с подаването на документи в ЦИК Местан обяви, че ще обяви дали се кандидатира за президент едва когато ГЕРБ обявят своя кандидат. Логично е, че това няма да стане в оставащите часове до предаването, следователно Местан няма да отговори на посочения въпрос. За какво ще бъдат използвани минутите ефирно време – най-вероятно за политическа пропаганда.

Същото можем да очакваме и от участието на Хюсеин Хафъзов. За кого ще гласуват българските турци? Искрен шок ще е, ако Хафъзов не посочи своята партия, чиито електорални претенции почти изцяло са насочени именно към турското мнозинство.

Да поканиш двама такива гости в едно и също предаване говори или за скрит интерес или за откровена глупост. А знаем, че повечето журналисти не са глупави.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар