Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Майк Тайсън им го сложи

Майк Тайсън им го сложи

Един черен мъж, чужденец, звезда, влезе в ролята и на учител по българска история, а нашите випове седяха в кръг около него смирено и се почесваха по главите

 

От два-три дни ставам и си лягам, с Майк Тайсън.

Дойде човекът за два дни в България и от НТВ го разходиха като циркова маймуна по всички предавания. Само дето не го накараха да застане до Никол Станкулова и да води прогнозата.

Тайсън явно е пич и не му дреме ... дори не изпитва агресия към журналистите, които вече пореден ден му задават едни и същи въпроси, уж ексклузивни.

Седи онзи ден Гала, леко притреперва от вълнение, че ще прави интервю с такава звезда, а не с треторазрядна фолкпевица, чете от едни листчета и му задава въпроси. Ден по-късно, сиреч днес, Ани Цолова и Виктор Николаев задават въпросите на Гала с вметнатите думи от рода на „ама наистина ли ...”, „вчера казахте ...вярно ли е” и прочее, а начкрая го накараха да седи в студиото, за да си правят селфита с него, макар да знаят и сами да обявиха, че бърза за полет ...

Но рейтинга си е рейтинг и си е престижно да имаш в биографията си интервю с легенда. А и от НТВ са броили едни хиляди и няма как да не изцедят докрай човека.

И докато аз като зрител се дразнех от този цирк, на Тайсън му беше все тая.Толкова над нещата, че според мен единственото, което изпитва е леко съжаление към родните випове и журналисти. Видял е всичко в живота – от мизерията и парите, през затвора, наркотиците и загубата на дете, че и най-малоумният въпрос / а много такива му бяха зададени/ не го трогват.

Не така седяха нещата в Къщата на Вип брадър.

Родните випове почти припаднаха при вида на звездата. Започнаха да му слугуват, да го обгрижват, да му поднасят чушки и какво ли не.

Изненада настъпи, когато го питаха какво знае за страната ни, а той започна да разказва за историята ни, за траките, за древните земи на България ...

„Да не го чете в самолета”, пита го някой от съкварнтите, докто всшички други мълчаха. Дали защото не го разбираха или защото не знаеха фактите от историята, които той изложи.

„Аз го знам, но май вие не”, затапи ги Тайсън и предизвика неловки усмивки в родните звезди.

В общи линии пичът им го сложи, а те и не разбраха.

Един черен мъж(както ще го определят мнозина), чужденец, звезда, влезе в ролята и на учител по българска история, а нашите випове седяха в кръг около него смирено и се почесваха по главите.

Допускам, че са се чудили за какво им говори тоя човек...

За нещо, което се преподава в училище, но за съжалние, в България да си известен далеч не значи да имаш обща култура и понятие за мястото където си роден.

Един „черен” им го сложи, а те и не разбраха – факт.

Един чужденец знае повече за България, от нашите звезди.

Поводи за гордост?

Нямаме такива.

 

А. Аврамова

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар