Стартът на кампанията за избор на президент - комедия по български (ВИДЕО)

Стартът на кампанията за избор на президент - комедия по български (ВИДЕО)

Цецка Цачева с непрофесионален фотошоп, Корнелия Нинова не харесва Даниел Дефо, а Митьо Пищова раздава доживотни кИбапчета и кИфтета

Стартът на кандидат президентската кампания вчера хвърли в смут и постави в неудобно положение по-голяма част от българските гласоподаватели, след като мнозинството от кандидатите се направиха по скоро на циркаджии, отколкото на политици със сериозно отношение към отговорностите в държавата.

Цецка Цачева и Пламен Манушев например се появиха на предизборен плакат из цялата страна, на който двамата са гушнати, търкащи рамене един в друг, като че са двойка по фигурно пързаляне, а не кандидат президенти. На същата пропагандна снимка се вижда, че Цецка има изящен и гладък врат, като на младо жирафче, факт, който както всички знаем не отговаря на спортно борческата телесна конструкция на председателката на парламента.
Фотошопа е толкова непрофесионално направен, че читатели в социалните мрежи коментират, че най-вероятно тялото на Цецка на плаката не е нейно, тъй като няма как да монтираш глава на 90 кг жена върху раменете на жена 45 кг . При внимателен анализ на фотографията се вижда още, че раменете също няма как да са нейни.

Ето част от коментарите под снимката на Цецка Цачева и Пламен Манушев в социалната мрежа фейсбук:

Елица Христова: "Категорично съм убедена, че това е главата на Цецка, монтирана върху чуждо тяло. Според професионалното мнение на един приятел, "не е колаж, но е мноооого сериозно (и некадърно) пипана навсякъде, особено по врата". И все пак не разбирам - ще избираме президент, а не модел за първа корица на "Жената днес", нали? Какво ми я разкрасяват?!"
Силвия Недева: "Да, и ужасно непрофесионално направено... Не може да монтираш глава на 90 кг жена върху раменете на жена 45 кг . Раменете може и да са на Румяна Желева, между другото :))... ЦЦ няма такива фини рамене! Видно е и друго- виртуалният хирургически нож за виртуална пластична операция е играл силно....от лицето са махнати доста килограми и години. Не че не може да стане, след месец хранене с плодове и зеленчуци само, но ЦЦ не мисля, че е правил такова пречистване . Препоръчвам й!"
Boris Markov "Плюс, че и телата на двамата са прекалеееееено приближени. Загледай се, все едно Цецка е седнала на ... Манушев".
Petko Karamotchev "Тук е прекалено. Загледай се. Отделно става въпрос за жена и мъж, това усилва ефекта. Абсолютно непрофесионално!"
Natalia Nikolaeva "Най-добре щеше да е и главата да бяха сменили направо!"

И докато Цецка Цачева краси улиците на България с фина шия и удебелени устни, лидерката на БСП Корнелия Нинова извика - Гласувайте за Румен Радев за да четат децата ви "Под игото", а не Робинзон Крузо.
Думи, които извън стойността на Иван Вазов като класически народен писател, аз разбирам така - по-добре под робство деца, отколкото на самотен остров! По този повод политическия наблюдател Иво Инджов написа на страницата си във фейсбук следното:
"Откъдето и да го погледнеш, Татяна Дончева има много по-модерна визия за образованието на младото поколение, отколкото друг партиен лидер вляво - Корнелия Нинова. И за да не съм голословен, ще цитирам казаното от двете дами при откриването на предизборната кампания.
- Нинова: Ние сме на страната на учителите, които искат да преподават „Под игото“, а не „Робинзон Крузо“.
- Дончева: Тя ("партията на подмяната") иска учителите да преподават "Под игото", а не "Робинзон Крузо" - но децата ни няма ли да мечтаят, да откриват нови места, само в старата къща на чорбаджи Марко ли ще живеят?
"Под игото" или "Робинзон Крузо"?

Дебатът е погрешна интерпретация на лютите спорове от началото на годината, когато бдителни патриоти алармираха, че в новите планове на МОН основополагащият роман на Даниел Дефо от епохата на Просвещението заменя "История славянобългарска" в шести клас. Оказа се, че съдържанието на Паисиевата творба ще се изучава в по-горните класове, но след публичен натиск чуждото произведение беше зачеркнато от програмата. Че това е отстъпка под популистки натиск - спор няма. Но въпросът е защо Корнелия Нинова не харесва "Робинзон Крузо"? И наистина ли българските учители не искат да го преподават?"
Татяна Дончева също избра нетрадиционен вариант да открие кампанията си. Лидерката на "Движение 21", на която социолозите дават значима преднина пред опонентите й, излезе на сцена с цигулка и изсвири "старт" на състезанието за президент.
Други двама кандидат-президенти пък се явиха на тест за интелигентност - Димитър Маринов - Митьо Пищова и Румен Гълъбинов.
Икономистът Румен Гълъбинов, който се явява на изборите с кандидата за вицепрезидент адв. Веска Волева, получи 90 точки и не покри критериите на "Менса" за членство, но не скри резултата си - той беше показан от камерата на Нова тв тази сутрин. Според анализатори резултата на Гълъбинов е близък до този на бившия американски президент Джордж Буш, който пък стана известен като "най-тъпия американски държавен глава".
Митьо Пищова от своя страна не пожела да покаже черно на бяло листа с резултата си, а след като надзърна в теста на Гълъбинов обяви, че и неговият резултат е 90 точки. Обясни, че искал да изкара 120 точки.
"Не, аз исках да имам 120. Моят (резултат – бел. ред.) е мааалко до 100, обаче... Еми колко – 90, колкот' на колегата", каза Пищова.
На въпрос стигат ли 90 точки, за да си кандидат-президент, той отговори: „Ам' че от 100 90 кат' манеш, 10% намалявате на магазина всичките стоки“. След това заяви, че на изборите ще гласува за "най-красивия" кандидат.
Гълъбинов пък коментира резултата си с думите: "Очевидно не мога да стана член на сдружение „Менса“, трябва да работя повече. Интелигентността е важно нещо, но по-важно е да си безкористен и честен за политик, поне в България. Хубаво е да си интелигентен, но гениите не стават президенти, нито министър-председатели. Те си имат други възможности. Президенти стават хора, които имат визия за бъдещето, имат призванието да работят за повече за другите, отколкото за себе си".
Двамата отговориха на предизвикателството, отправено по-рано тази седмица от "Менса България". Те предложиха на кандидатите да се явят на тест за интелигентност. Нашето мнение е, че яснотата за личните качества е основата на по-правилен избор от страна на гласоподавателите, обясни председателят на Управителния съвет на "Менса България" Христо Радков.

Митьо Пищова не свърши с това, но и пусна шантав клип в социалните мрежи в който обяви: "Докато умра ще раздавам кИбапчета, кИфтенца, топли питки за бабичките и дядовците!"

Въпреки откровените си глупости обаче, родните кандидати все още не успяват да достигнат простотията на колегите си зад океана, където кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви в скандален клип, заснет преди няколко години, че жените го харесвали защото бил известен, а това пък го карало директно да ги хваща за "п.....е".

Ние у нас не сме по „прибрани“ в посланията си, затова аз лично очаквам съвсем скоро да чуя по подобна тема и мнението на Волен Сидеров, който според мен няма през следващия месец, да не каже нещо, което да разстрои както конкурентите на Красимир Каракачанов, така и майките с деца на територията на страната ни. Нека припомня, че както журналиста Карбовски, така и политика Сидеров, обожават най-вече три основни политически теми, а именно, дрога, мангали и шафрантии.
Каквото и обаче да се случи до края на кампанията, едно е сигурно, при тези кандидат артисти – нищо добро не предстои за България. Освен ако не стане чудо. Проблемът е, че никой не чете „Алиса в страната на чудесата“.

Васил Петев

NBOX.BG

 


Медия

Оставете коментар