Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Абсурдната пропаганда на CNN в полза на Хилари Клинтън (Видео)

Абсурдната пропаганда на CNN в полза на Хилари Клинтън (Видео)

Видео показва как телевизията инструктира фокус група с опорни точки

Най-престижната американска телевизия CNN отдавна търпи критики заради явната подкрепа, която дава на кандидата на демократите Хилари Клинтън пред този на републиканците Доналд Тръмп. Последният дебат между двамата, който се проведе тази нощ, обаче разкри невиждани нива на пропагандната кампания, която уж уважаваната медия провежда в полза на Клинтън.

http://i.imgur.com/ErYu891.jpg

Първо телевизията едва ли не обвини Тръмп в сексуален тормоз върху Клинтън, след като той често заставал зад нея по време на дебата. Форматът му позволяваше и на двамата кандидати да обикалят залата с микрофон в ръка. Според телевизията Тръмп нарочно заставал зад Клинтън, за да я смущава. По този начин отново се наблегна на основната опорна точка, която медиите, подкрепящи Клинтън, засягат през последните дни, а именно, че Тръмп се отнася с неуважение към жените и вижда в тях сексуални обекти. За зрителите на дебата обаче бе пределно ясно, че подобна теза е несъстоятелна, като и двамата кандидати постоянно променяха позицията си в залата.

Абсурдната пропаганда обаче лъсна с пълна сила във видео, публикувано в интернет малко след края на дебата. На него се вижда как от телевизията инструктират фокус група, представена като необвързани гласоподаватели, както да говорят. Така те трябва да повторят и затвърдят тезите, изказани от Клинтън.

Нищо чудно, че според всички мейнстрийм медии в САЩ Тръмп е категоричен победител във втория дебат, докато единствено CNN дава убедителна победа за Клинтън.


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар