Събота, 21 Септември 2019
Събота, 21 Септември 2019
Г-н Трифонов, ще влизате ли в политиката?

Г-н Трифонов, ще влизате ли в политиката?

Смешен въпрос. Смешен, защото Слави никога не е излизал от там, че да се налага да влиза тепърва.

Смешен въпрос. Смешен, защото Слави никога не е излизал от там, че да се налага да влиза тепърва. Нещо повече, Слави Трифонов изгради цялата си медийна структура, именно благодарение на постоянното си участие в политиката на държавата.

Пиша това, защото гледам, че все още има хора, които седят озъбено срещу ТВ-то в очакване на следващия ход на стратега от bTV.

Въобще, според мен, Слави има един основен проблем. И това е проблема с естеството на сатирата му. Случайно или не, в последно време той пропуска два фундаментални компонента, които я определят.

Първо годината и второ съдържанието и стила.

Годината е ясна - днес сме 2017, а не 1997 година. Факт, който "шоуто" като че ли все забравя. Ако през 1997 Слави можеше да се лензи на Костов от ефира на 7 дни, и това да хваща публичен декиш, днес лензенето му срещу Бойко, няма как да донесе подобен резултат.

И второ - съдържанието и стила на сатирата му.

Ако преди 20 години действително имаше такова, и тогава то действително бе носител на обществен заряд, то днес подобно въобще няма.

Ако преди Слави стоеше като морален исполин пред народа, като един Альоша от Учиндол, който размахва пръст пред насраните политическите бандити, днес Трифонов прилича повече на обременено от злоба джудже, което седи във фотьойла на собствените си страхове и маха с малко средно пръстче в лицето на присмиващия му се политически обор.

Защото, гледайки собствените си снимки, и аз виждам само 18 годишен чар и доброта, но това не променя факта, че всъщност съм се оял като прасе.

Искам да кажа, че през собствените си очи, ние винаги сме принцове, но някой път ушите на околните започват ясно да чуват ритмите, на все по-силно покриващия ни чалга ореол.

Васил Петев, фейсбук

Оставете коментар