Ало, Канал 3 ли е? Здравейте, може ли да "поръчам" Гриша Ганчев?

Ало, Канал 3 ли е? Здравейте, може ли да "поръчам" Гриша Ганчев?

Няма лошо - би отбелязал стандартно затъпелия български читател или Николета Лозанова. Има лошо обаче - би отчел всеки нормален човек.

Някой звънят да си поръчват пица, втори шаврантии, трети обществени поръчки, а четвърти Гриша Ганчев. Общото при всички е желанието за консумация и наличието на клиент, който е готов да плаща. В случая с Гриша Ганчев най-вероятно плаща Делян Пеевски и компания.

Няма лошо - би отбелязал стандартно затъпелия български читател или Николета Лозанова. Има лошо обаче - би отчел всеки нормален човек.

И тук не става дума за това, кой от кой измислен лагер е, а за най-обикновена медийна и културна хигиена. Не става въпрос за Лозан Панов и интересите зад гърба му, защото 100 % има такива, както и не става дума за руския прокурор Чайка и българския Цацаров, защото и те са уверени в своята правота, а за всичките нас и за тестото, които предходните споменати се опитват да омесят от нашата наивност.

Наивност, наивност, но някак си не върви да очакваш, че кривоглед олигофрен ще ти построи права ТВ магистрала, а после ти да седиш да се чудиш, защо ти караш по мантинелата, а Фики е звезда?! Но това и сами го знаете, нали всички ходите до Гърция и гледате БНТ.

Защото, всички мишки, които днес поръчват медийни гадости срещу Ганчев, утре най-вероятно ще се пързалят с изплезен език по паркета пред него, ако финансовите поръчки изненадващо вземат, че секнат. И няма да го питат за морала му, а за парите му. Бъдете сигурни, че така ще стане, тъй като това вече се случи с един медиен паж, а много скоро и десетки други ще го последват.

Също така бъдете сигурни, че този текст не е затова, харесваш или не Гриша Ганчев, не е и за "боркинята за свобода и финансова независимост" Люба Кулезич, нито пък за "ограбения" Цветан Василев. Този текст не е и за "съдебната реформа", нито пък за това, тъп ли е Антон Тодоров или е много тъп.

Този текст е затова, че няколко души се опитват да правят вече над 10 години цялата държава на маймуни. И като гледам, досега успяват. Зоопарка е празен, но в София вече растат лияни. Но то дори и това вече не е странно. Логично е. Не защото народа е тъп, а защото просто е уплашен. Уплашен е, защото в България днес има репресии. И по този въпрос – нямам никакво съмнение. И мен са ме поръчвали, макар и не в Канал 3, а в обикновен канал, но то и това е нормално, защото аз все пак нямам милиони. Мен просто ме меткат в Перловата река и чакат да се удавя. Това разбира се не става, защото и аз съм своеобразен закоравял психопат - и мога да дяня на безмерна простота. Не искам да влизам в подробности, а и не е нужно, защото знам, че и вие всичко това също го знаете. И няма как да е иначе, след като живеете в България. Тук не е Спарта, тук са Балканите. Първо бият, после питат.

Но друго искам да кажа. За лицето "журналист" от Канал 3 Снежана Хитова ми се говори. Нея, "Беновска и сие" я наричат "топрепортер". А всъщност горката е една нахъсена и объркана бъдеща лелка, която скоро ще се сети, че интелектуален ресурс се търси и гради в личните минали усилия и морална перспектива, а не в задника на чужди интереси и неизказани страхове. Може всъщност и да не се сети. То и това обаче не е тайна. Фактът си личи по психо-амбициозната припряност, с която Хитова държи микрофона. Държи го и го гледа, все едно фалоса на Господ ще й проговори. А той мълчи ли, мълчи горкия, нали все пак е микрофон. (само Цветанов ги разбира тези неща)

Искам да кажа, че в света на микрофоните винаги има диктори. И те естествено диктуват, и за Ваше удобство, дори и записват. Записват единствено собствената си безхарактерност, но те дори и това, все още не знаят. Защото, за да си силен трябва да знаеш какво е да си слаб, обаче и тая работа е процес. Процес неясен, сложен и труден, процес отсяващ недостойните, не по техните качества или липсата на такива, а по собствената ви съвест. Тя пък е свързана с характера. Той пък си личи по бръчките на челото, по тъгата в очите, по смелостта да вървиш натам, където път няма и където "локалните" ти благодетели, нямат кевларено одеяло.

Защото, помнете пичове, страх лозе пази, но душа обира. А без душа скъпи мои, накрая на всички ще ни викат Хитова, но не пред „Съвета на правото“, а пред „Телефона на поръчката“. И всичко това, Цветанов ще го записва. И после ще го вади. И после под носа ви ще го тика. И по морален от Иван Рилски накрая ще се изкара, а вас долни изроди ще нарича. И не за Ганчев сърцето ви тогава ще плаче, а затова, че миризлива гнус в очите ви години наред тикат, а вие мълчахте, тъй като морала ни български все повече хлипа, направо вече си е чиста дрипа.

Васил Петев

Оставете коментар