Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Александър Симов: Лозунгарството е надвило смисъла, нокаутирало е журналистиката. Тъжно е.

Александър Симов: Лозунгарството е надвило смисъла, нокаутирало е журналистиката. Тъжно е.

"Случаят със Спас от Кочериново (най-култовият дайбългарист в държавата) има едно шокиращо измерение. Освен социален, той е и медиен провал", пише депутатът

Случаят със Спас от Кочериново (най-култовият дайбългарист в държавата) има едно шокиращо измерение. Освен социален, той е и медиен провал.

Оказа се, че в България е достатъчно да нацвъкаш купчинки от протестърска снобария, за да си извоюваш участия в БНТ и БНР, писане на статии из сайтове и статут на обществен коментатор. Вчера цял ден си правих труда да чета политическите "откровения" на Николов.

Той е удивително банален, скучен и изтъркан, а чувството му за хумор е на ниво минус 10.

Дори и да приемем, че това го прави идеален автор за КлубЗет, то няма как да избягаме от факта, че виртуалната персона не блести с абсолютно нищо.

И това поставя големия въпрос - как така медиите са приели идеята, че един човек без лице, един класически анонимник, един виртуален фантом е достоен да бъде събеседник по която й да е тема?

Скайп без камера, интервю по телефона, статии на килограм - и никой не се усеща, че това е човек без лице.

Ролята на журналистиката е да търси истината. Когато медиите дават път на измамници, това е антижурналистика.

Защото от цялата драма можем да направим извода, че и за БНТ, и за БНР и за една купчина сайтове изобщо не е било важно какво пише Спас от Кочериново, важното е било, че той е имал правилното оперение, че е бил умен и красив, че плещи дивотиите, които и те плещят.

Лозунгарството е надвило смисъла, нокаутирало е журналистиката. Тъжно е.

Текст: Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар