Събота, 18 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 18 Януари 2020
ЗА ВСЕКИ ФЮРЕР ИДВА 9 МАЙ

ЗА ВСЕКИ ФЮРЕР ИДВА 9 МАЙ

"Да наречеш евродепутат "неадекватен", "зелен терорист" и че ще и "намажеш ските", трябва наистина гларус да ти е изпил ума."

ЗА ВСЕКИ ФЮРЕР ИДВА 9 МАЙ. Така наричаха Валери Симеонов в Бургас патилите от него.

Един истерясал провинциалист, който слугуваше единствено на собствения си интерес, заигравайки с патриотизма и популизма. Така излъга пенсиите, които безумно го вкараха в Парламента, надявайки се да им увеличи левчетата до 500.

Така ги лъжеше. Не само, че не стана, но ямболския тарикат разшири кабеларката си до сериозен бизнес, направи хотели и силно "мотивиран" започна да воюва за нови писти и лифтове. И в тази еуфорична заслепеност показа дребничката си същност. Раздърпа бабата на южната граница, хвърляйки прах в очите на месните си подръжниц и и ужас, в лицето на Европа.Обеща да извади 5-6 свои от Парламента, та да стигне броят на гласуващите позорната конвенция. (Тук не броим изпълненията му това лято в Слънчев Бряг.)

Дори "като няма какво да прави", откри и клозет. И си заработи прякор, по-красив от фюрерския.

Но глупостта, гарнирана със злост върши безобразия. Да наречеш евродепутат "неадекватен", "зелен терорист" и че ще и "намажеш ските", трябва наистина гларус да ти е изпил ума.

Кой в Европейския парламент говори с този език?

И не е важно дали в понеделник зелените от там ще му поискат оставката. Симеонов вече е труп, който втори път няма да излъже наивните старци със смръщените вежди, а те да провидят в това ново слънце над пустинята. С него е повлечен и Борисов, който през следващите четири месеца ще приеме Конвенцията.

И ако това е поводът слепите да са на улицата, трябва да сме благодарни на този дяволски свитък. Защото за всеки фюрер идва 9 май. Справка-историята.

Таня Атанасова, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner