Вторник, 19 Март 2019
Вторник, 19 Март 2019
Защо Симеонов се скри от майките в черно?

Защо Симеонов се скри от майките в черно?

По-безсърдечно послание към хората в беда аз не съм чувал. Конкуренция му прави само наглото откровение на премиера, поискал светкавично решаване на проблемите на децата с увреждания, „за да му се махнат от главата“, пише Велизар Енчев

Вече втори месец продължават протестите на облечените в черни тениски майки, на които пише „Системата ни убива“. Втори месец от правителството с тях разговаря само социалният министър Бисер Петков. 
Защо обаче наблюдаващият социалното министерство вицепремиер отсъства? 

Защо Валери Симеонов, в чийто вицепремиерски ресор е и социалното министерство, бяга от почернените майки и нито веднъж не ги прие в кабинета си?

Защо Симеонов фанатично се бори против шума в морските курорти, но си прави оглушки за страданията на майките и на децата им с увреждания? 

Всъщност вицето по тишината изригна като вулкан, когато Бисер Петков подаде оставка и премиерът театрално я върна. В този ден Симеонов изрече думи към почернените майки, които трябваше да взривят заспалото ни общество. От позицията на велможа, не търпящ друго мнение и чужд на чуждото страдание, вицепремиерът безпардонно заяви:

"Тук мнението на майките, мнението на бащите няма никакво значение, важно е мнението на изпълнителната власт, която има отговорност да осигури и да опазва бюджета на държавата, който се формира от данъците на всичката нас. Всички искат повече пари. Нормално е да искат, но дали ще ги получат е друг въпрос…“

По-безсърдечно послание към хората в беда аз не съм чувал. Конкуренция му прави само наглото откровение на премиера, поискал светкавично решаване на проблемите на децата с увреждания, „за да му се махнат от главата“.

Тук сравненията с други държави и народи са просто задължителни. Ако премиерът и вицепремиерът на бунтовна Гърция или непокорна Полша си бяха позволили подобна гавра с децата-инвалиди и техните майки, площадите на Атина и Варшава щяха да почернеят от десетки хиляди гневни граждани, искащи оставката на кабинета и главите на премиера и неговото вице. И няма сила на света, способна да усмири гърци и поляци, щом някой посегне на тяхната чест и погази достойнството им.

У нас обаче цари мъртва тишина. А майките в черно самотно протестират пред белокаменните сгради на недосегаемата власт. Най-безсърдечната власт в света!

Велизар Енчев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

  • Кога жените заприличват на майките си

    Много жени вероятно се ужасяват при мисълта, че могат да заприличат на майките си. Някои дори са се надявали, че това никога няма да им се случи. Ново британско проучване обаче разкрива, че трансформацията е неизбежна и настъпва на 33 години.

  • Във Франция задържаха терорист, планирал атака в България

    Екстремист, който планирал атентати в Париж и на територията на България, е бил арестуван от френските власти, съобщава онлайн изданието на "Фигаро", като цитира и информация на "Франс прес". 

  • „Росатом“: Ще поставим строги изисквания на България за АЕЦ „Белене“

    "Росатом" е готова да построи АЕЦ "Белене", но само ако бъдат приети нейните условия от София. Освен това ще има поставени изисквания "гарантиращи изгодата на Русия от реализацията на проекта". Това казва шефът на руската атомна корпорация Алексей Лихачев, цитиран от руския сайт "Политексперт".

Оставете коментар