Петък, 20 Септември 2019
Петък, 20 Септември 2019
Седмицата на Nbox

Седмицата на Nbox

Вижте най-значимите събития през изминалите дни през очите на редакцията ни

Началното на седмицата започна с бурни скандали между партиите в Реформаторския блок. Лидерите на формациите се обвиниха помежду си, че не желаят да се явят единно на изборите, главно чрез медиите. Според източници на Nbox ябълката на раздора между партиите били общинските листи и районните кметове в София. В крайна сметка реформаторите се разбраха, а каква е цената, платена за този консенсус, остава неизвестно.

Вторник, 1 септември се очакваше с голям протест против високите цени на горивата. Въпреки неголямата численост на протестиращите, шествия се проведоха в няколко града у нас. Опитите за блокиране на ключови пътни възли обаче не постигнаха успех. Демонстрантите в София пък се събраха пред сградата на парламента.

В сряда, 2 септември, след многократни сигнали и статии в Nbox за схема за трафик на нелегални имигранти, в София се проведе мащабна операция на МВР, ДАНС, Гранична полиция и жандармерията. В следствие на действията на органите на реда бяха арестувани над 130 души, а акциите за разбиване на трафика на хора зачестиха в цялата страна.

В сряда бе подновен и политическия сезон, като лидерите на партиите в парламента бързо дадоха да се разбере, че тази есен ще се занимават повече с избори, отколкото със законотворчество.

Отново в сряда депутатите решиха, че промените в Конституцията остават за след изборите. Това стана, след като представителите на АБВ оттеглиха подкрепата си от внесения преди парламентарната ваканция проект и така не бяха покрити необходимите 180 подписа за незабавното му приемане на две четения.

Четвъртък - 3 септември се оказа злощастен за вицепремиера Меглена Кунева. Най-старателно подготвяния от нея закон, този за борба с корупцията по висшите етажи на властта, бе подкрепен единствено от ГЕРБ и Реформаторския блок и отпадна още на първо четене. В последствие коалицията бе разклатена, а премиерът Бойко Борисов заяви, че проектът ще бъде вкаран отново за гласуване през декември.

В събота още едно разследване на Nbox се увенча с успех. След разказа ни за това как цели региони във Видин се изхранват с прехвърляне на имигранти през сръбската граница, а в схемата са замесени партийни структури и представители на полицията, двама граничари бяха арестувани. Служителите на гранична полиция прибирали по 1000 лв. на кола с имигранти, за да ги пуснат през границата.

Свързани статии (по етикет)

  • Седмицата на Nbox

    Вижте най-значимите събития от изминатите дни през очите на Nbox

  • Седмицата на Nbox

    Вижте най-значимите събития през изминалите дни през очите на редакцията ни

  • Седмицата на Nbox

    Вижте най-значимите събития през изминалите дни през очите на редакцията ни

Оставете коментар