Понеделник, 17 Февруари 2020

ndt banner2

Понеделник, 17 Февруари 2020

Кошлуков: Заедно сме премахнали халифата, заедно ще спрем връщането му

Кошлуков: Заедно сме премахнали халифата, заедно ще спрем връщането му

У нас идват хора, които мразят нашия ислям, смятат мюсюлманите ни за отстъпници, заяви журналистът

Журналистът Емиш Кошлуков се възмути от поведението на част от нелегалните имигранти, които влизат в България и Европа. Крайната им нетърпимост не само към християните, но и към местните мюсюлмани провокира негов коментар в социалната мрежа фейсбук.

Ето и пълния текст без редакторска намеса:

"Проблемът не е нито с исляма, нито с мюсюлманите. Ние в България може да сме предубедени, нетолерантни, всякакви, но проблем с исляма нямаме. Живеем от векове тук заедно с нашите съграждани мюсюлмани, честитим си взаимно празниците, знаем кой е ходжа и кой поп, нищо, че правилното е имам и свещеник, учим заедно, работим заедно, имаме една страна, един народ, едни правила за всички.
Може да имаме различна вяра и култура, но ценностите и нагласите са ни общи. Споделяме общ светоглед, съжителството ни е трайно и уважително, научили сме се да внимаваме с деликатните разлики между нас, да ги зачитаме.
И сега идват хора, които не спазват нашите правила, пренебрегват нашата култура, не приемат нашите ценности.
Нещо повече - те мразят нашия ислям, смятат нашите мюсюлмани за отстъпници, искат да сменят турския с арабски, да върнат света с векове назад, да унищожат това, което Стамболов и Ататюрк създадоха.
Да, това е много малка част от имигрантите. Но напълно неприемлива.
И за православни, и за мюсюлмани.
Ако за Западна Европа това не е ясно, на нас, тук на Балканите, е напълно ясно. Заедно сме премахнали халифата, заедно ще спрем връщането му. Ай сиктир на халифа, ако не знае какво значи - ми да учи езици, бе!"

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner