Вторник, 22 Октомври 2019
Вторник, 22 Октомври 2019
Седмицата на Nbox

Седмицата на Nbox

Вижте най-значимите събития през изминалите дни през очите на редакцията ни

 

В началото на работната седмица депутатите приеха на първо четене промени в Конституцията. При гласуването се събраха 184 гласа заради златния пръст на „Атака“, който често бе използван от предходното управление на Пламен Орешарски. Идеите на ГЕРБ подкрепиха още Реформаторският блок, ДПС, ПФ, БДЦ.

Депутатите приеха и промените в Закона за училищното образование, в който са записани нови санкции за учениците. Окончателно се забрани използването на мобилни телефони в клас, както и дълбоките деколтета и пушенето.

5 млн. лева пък отидоха в Министерството на културата за покриване на заплатите на артистите до края на годината.

През изминалите дни разследването на Nbox за трафикантите през канал в Ивайловград получи развитие. След публикацията ни той бе изоставен. Както писахме каналът минава през селата Одринци и Сив кладенец, Ивайловградско. Второто е на 15 метра от границата с Гърция като ги разделя единствено Луда река, която през лятото е почти пресъхнала. Сив кладенец е изоставено и в него не живее никой, а от повечето сгради са останали само развалини. Затова групите с нелегални имигранти, водени от каналджии, преминават безпроблемно река Луда река през нощта или в ранните часове на деня.

През седмицата разбрахме още, че следенето по интернет в София става все по-трудно. Исканията за достъп до трафичните данни срещат все по-често откази в най-големия съд в страната - Софийския районен съд.

 

Оставете коментар