Сряда, 12 Декември 2018
Сряда, 12 Декември 2018

×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 732
Чеченец поръчал убийството на Борис Немцов

Чеченец поръчал убийството на Борис Немцов

Следственият комитет на Русия ще приключи делото в началото на 2016 година

Следственият комитет на Русия за първи път съобщи, че обявеният за международно издирване чеченец Руслан Мухудинов, офицер от батальона “Север”, е поръчал и организирал убийството на руския политик и критик на Путин Борис Немцов, предава Интерфакс. Според следствието неговото дело ще бъде отделено от тези на извършителите. Не било изключено да има и други, още неустановени поръчители.

Във вторник бяха огласени и окончателните обвинения спрямо Заур Дадаев, Анзор и Шадид Губашеви, Темирлан Ескирханов и Хамзат Бахаев за извършено наемно убийство в организирана група. Те са обвинени и за незаконно придобиване, носене, превоз и пазене на огнестрелно оръжие.

Следственият комитет на Русия обяви също, че възнамерява да завърши разследването по основното криминално дело през януари 2016 г. “Участието на всички обвиняеми се потвърждава със събраните доказателства, включително чрез 70 сложни експертизи”, обявиха от следствието.

Адвокатът на дъщерята на Немцов Вадим Прохоров се съмнява във версията, че поръчителят е Мухудинов. “Той би могъл да е организатор на ниско ниво. Но поръчителите са високопоставени хора от властта”, заяви Прохоров и добави, че така се отклонява вниманието от близкото обкръжение на чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар