Понеделник, 10 Декември 2018
Понеделник, 10 Декември 2018

Путин: С Обама почти се договорихме за Сирия

Путин: С Обама почти се договорихме за Сирия

Ние бяхме много близо до постигането на подобно споразумение", каза Путин, изтъквайки, че в крайна смета "неговите американски партньори" са се отказали от проекта

Руският президент Владимир Путин призна, че по времето на управлението на Барак Обама Москва и Вашингтон са били много близко до постигането на споразумение за съвместни действия срещу терористичната групировка "Ислямска държава" в Сирия.

"Знаете ли, с администрацията на Обама почти успяхме да се договорим за съвместни действия в Сирия. Говорихме за координация по въпросите за безопасността на нашата авиация, но за съжаление нищо не постигнахме. Така и не стигнахме далеч", разказа руският държавен глава в интервю за Оливър Стоун, публикувано в новоиздадената книга на американския режисьор.

"Искахме да се споразумеем за съвместни действия, които да са в съответствие с нашите и техните данни за определяне на наземни цели и разположения на групировката. Вярвам, че ние трябваше да определим цели за ударите. Да се договорим за общи нападения. Ние бяхме много близо до постигането на подобно споразумение", каза Путин, изтъквайки, че в крайна смета "неговите американски партньори" са се отказали от проекта.

Оставете коментар