Неделя, 20 Януари 2019
Неделя, 20 Януари 2019

Икономиката на Русия излезе от стагнацията, съобщи Владимир Путин

Икономиката на Русия излезе от стагнацията, съобщи Владимир Путин

Преките инвестиции от началото на годината са се удвоили до 23 млрд. долара, а заплатите са нараснали с 2,5%

Икономиката на Русия е излязла от стагнация, а оживлението й е добило устойчив характер. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин в речта си по време на инвестиционния форум „Русия зове“, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".

Силното присъствие на чуждестранни инвеститори на форума „за пореден път подчертава големия интерес, който съвременна Русия предизвиква, и нейния потенциал, показва взаимен стремеж към диалог, към сътрудничество, което е ключово условие за налагане и развитие бизнес отношения, както и търсене на перспективи за сътрудничество, особено сега, когато нашата икономика излезе от стагнация, а нейното оживление доби устойчив характер“, каза руският президент.

Той посочи, че от началото на годината промишленото производство в Русия е отбелязало ръст с 1,8%.

„От второто тримесечие на тази година темповете на растеж на БВП превишават 2%, а прирастът в промишленото производство за последните три тримесечия възлиза на 1,8%“, каза Путин.

Притокът на преки инвестиции в Русия, по думите на руския държавен глава, от началото на годината се е увеличил двойно до 23 млрд. долара.

„Виждаме, че бизнесът оценява положително нашите действия. Расте доверието и желанието за инвестиции в руската икономика, включително от страна на бизнеса“, каза Путин. По думите му, заплатите в Русия през същия период са се увеличили с 2,5%.

 

Свързани статии (по етикет)

  • Търговията между Германия и Русия е $49,8 млрд. въпреки санкциите

    Русия оценява подкрепата на Германия за строителството на газопровода „Северен поток-2“, разглеждан от Берлин като търговска инициатива. Това е заявил министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в рамките на срещата си с германския си колега Хайко Маас в Москва, предава TACC, цитирана от Фокус.

  • Обсъждат руско евро

    Беларус обмисля обща валута с Русия.

  • България екстрадира руски хакер в САЩ

    Руснакът Александър Жуков, който е обвинен от властите на САЩ в компютърни измами за около 7 милиона долара, е бил екстрадиран вчера от България в САЩ.

Оставете коментар