Понеделник, 21 Януари 2019
Понеделник, 21 Януари 2019

Пада нова Желязна завеса! Руската Дума забранява достъпа на американски журналисти

Пада нова Желязна завеса! Руската Дума забранява достъпа на американски журналисти

Проектът за решение ще бъде внесен за гласуване в пленарна зала още идната сряда

Долната камара на руския парламент ще гласува забрана за посещения на американски журналисти, съобщават руските медии, като цитират шефката на комисията по контрол и регламент Олга Савастиянова.

 

"В понеделник комисията ще проведе извънредно заседание, на което ще разгледаме проект за постановление и този проект ще бъде внесен за разглеждане в Съвета на Държавната Дума във вторник, а в сряда - за гласуване в пленарна зала. Това постановление ще касае решението да бъде забранено влизането в Държавната Дума на журналисти, представляващи американски медии. Всички американски медии", категорична е Савастиянова.

Забраната за влизане ще влезе в действие от следващата седмица.

Савастиянова отбеляза още, че Думата ще посъветва всички законодателни власти в регионите също да забранят достъпа на американски журналисти.

Крутата мярка идва в отговор на отнетата вчера акредитация на рускоезичната телевизия RT за Конгреса на САЩ. Американските власти първо принудиха медията да се регистрира като "чуждестранен агент", а след това отнеха акредитацията ѝ именно на това основание, припомнят руските медии.

Източник: Епицетър

Оставете коментар