Понеделник, 21 Януари 2019
Понеделник, 21 Януари 2019

Сергей Лавров: САЩ не спират да провокират Северна Корея

Сергей Лавров: САЩ не спират да провокират Северна Корея

Дипломат номер 1 на Русия разкри още, кои ще са първите жертви на ядрената агресия на Ким Чен-ун

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров разкри кои ще са първите жертви, ако Северна Корея започне ядрена война. Според главата на руското Външно министерство, печалната участ ще е отредена най-напред на Япония и Южна Корея.

Лавров заявява, че Москва осъжда "ракетно-ядрените авантюри на Пхенян". Първият дипломат на Русия подчертава, че в тази ситуация Вашингтон се държи "провокиращо" и въвлича след себе си Токио и Сеул. Лавров отбелязва, че през септември американците са обещали да не провеждат военни учения и Пхенян е спрял да изстрелва ракети. В Пентагона обаче не са удържали на думата си.

"Изведнъж, две седмици, след като американците ни изпратиха такъв сигнал, те заявиха за "извънредни учения" през октомври. След това през ноември. Сега обявиха извънредни учения през декември. Остава впечатлението, че те нарочно провокират Ким Чен Ун да не устои на "паузата" и да се поддаде на провокацията им", отбелязва Лавров.

"Ние не можем да не осъдим провокиращото поведение на нашите американски колеги. За огромно съжаление те се опитват да въвлекат в същата посока японците и южнокорейците, които ще станат първите жертви в случай на разгаряне на война на Корейския полуостров", заявява Лавров в интервю пред беларуския тв канал «СТВ".

Превод: ПИК 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар