Четвъртък, 13 Декември 2018
Четвъртък, 13 Декември 2018

През 2019 г. Русия ще изпрати мисия на Марс

През 2019 г. Русия ще изпрати мисия на Марс

В рамките на ново изследване на Луната руските специалисти ще се постараят да извършат кацане на полюсите на спътника, обяви руският президент

През 2019 г. Русия ще изпрати мисия на Марс, а в рамките на ново изследване на Луната руските специалисти ще се постараят да извършат кацане на полюсите на спътника. Това заяви руският президент Владимир Путин във втората част на новия документален филм на режисьора Андрей Кондрашов, която днес публикувана в социалните мрежи, съобщават руските медии.

"Ние ще осъществим безпилотни, а след това и пилотирани мисии - за изследване на далечния космос и лунна програма, а после и изследване на Марс", казва президентът.

"Първо - при това съвсем скоро - през 2019 г., ще пуснем мисия към Марс", уточни Путин.

Той отбелязва, че продължението на изследването на Луната ще се различава от това, което е било осъществено по времето на Съветския съюз.

"Нашите специалисти ще се постараят да извършат кацане на полюсите на Луната, защато има основания да се смята, че там може би има вода. Там има с какво да се позанимаем, оттам могат да бъдат започнати изследвания на други планети, на далечния космос", заяви още президентът на Русия.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар