Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Владимир Путин: Русия е отразила 25 милиона кибератаки по време на Мондиал 2018

Владимир Путин: Русия е отразила 25 милиона кибератаки по време на Мондиал 2018

Държавният глава се срещна с представители на службите за сигурност

Русия е била обект на почти 25 милиона кибератаки по време на Световното първенство по футбол, което продължи един месец, съобщи президентът Владимир Путин, без да посочва кой може да е стоял зад атаките. Това предаде АФП, цитирана от БНР. 

„За времето на световния шампионат са отразени почти 25 милиона кибератаки и други престъпни действия срещу информационната структура на Русия, свързани по един или друг начин с провеждането на световното първенство по футбол“, каза Путин на среща в неделя с представители на службите за сигурност, съобщи днес Кремъл. 

Руският президент благодари на руските спецслужби и правоохранителните органи, както и на техни колеги от над 30 страни, помагали за сигурността на шампионата. „Знам, че в тази съвместна дейност участваха 126 представители на 55 спецслужби и правоохранителни органи от 34 държави“, казал Путин. 

По-рано руският президент изтъкна, че страната му е успяла да организира световното първенство по футбол във всичките му аспекти и руснаците могат да се гордеят с този турнир. 

Заместник външният министър Александър Глушко пък коментира, че политиците, които са се опитали да използват турнира за свои цели и са го бойкотирали, са се поставили „в глупаво положение“. По думите на Глушко такива политици са влезли в дискусия със собственото си общество и са се лишили от щастието да бъдат заедно със своя народ.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар