Четвъртък, 15 Ноември 2018
Четвъртък, 15 Ноември 2018

Исторически спад на безработицата в Русия

Исторически спад на безработицата в Русия

Броят на регистрираните безработни граждани в Русия е достигнал 684 670 души, което е исторически минимум, откакто се следи този показател през 1991 година, съобщи руският министър на труда Максим Топилин, цитиран от ТАСС.

От 8 до 15 август броят на безработните граждани, регистрирани в службите по заетостта, е намалял с 2 420 души и възлиза на 684 760 човека.

Това е исторически минимум на регистрираните безработни за цялата история на проследяването на този показател от 1991 година, посочва Топилин в съобщение от пресслужбата на министерството.

Преди година показателят е бил на равнище 784 260 души.

По думите на министъра състоянието на трудовия пазар свидетелства за дефицит на трудови ресурси.

По оперативни данни на 15 август 2018 година равнището на регистрираната безработица средно за Руската федерация представлява 0,9 процента от броя на икономически активното население (на 15 август 2017 година е било 1 процент), се посочва в прессъобщението на министерството.

Според данни на ведомството броят на свободните работни места е бил 1,7 милиона.

Свързани статии (по етикет)

  • Путин: Русия иска да преговаря със САЩ

    Русия иска да преговаря със Съединените щати за договора за ракетите със среден обсег на действие. Това обяви в Париж Владимир Путин по време на отбелязването на 100-годишнината от края на Първата световна война, предаде Нова телевизия. 

  • Спад на индустрия и строителство през 3-то тримесечие

    Проучване на Националния статистически институт (НСИ) за септември 2018 година отчита влошаване на промишленото производство и свиване на продукцията в сектор "Строителство" при поредно слабо подобрение на търговията на дребно. 

  • До 3 г. затвор за всеки руснак, летял със самолет до Крим

    Президентът на Украйна Петро Порошенко подписа закон, който заплашва със затвор всеки руски гражданин, летял със самолет до Крим, предаде Асошиейтед прес.

Оставете коментар