Четвъртък, 18 Юли 2019
Четвъртък, 18 Юли 2019
Путин уволни 15 генерали – ръководители на силови ведомства

Путин уволни 15 генерали – ръководители на силови ведомства

Уволненията обхващат главни управления на МВР, Министерството на извънредните ситуации, Федералната служба за наказания и Следствения комитет в няколко  области на Руската федерация

Руският президент Владимир Путин уволни 15 генерали от Министерството на вътрешните работи, Министерството на извънредните ситуации, Федералната служба за наказания и Следствения комитет, съобщава РИА Новости.

Съответният указ е публикуван на официалния интернет портал за правна информация.

Сред освободените от длъжност са началникът на ГУ на МИС на Томска област Михаил Бегун, заместник-началникът на ГУ на МВР за Саратовска област Андрей Бойко, началникът на Федералната служба за наказания в Република Коми Игор Ванеев и др.

Освен това, от длъжност са свалени и началници на силови управления в Мурманска област, Сахалинска област, Кемерово и Кемеровска област, в Омска област.

Също така от длъжност е освободен и началникът на Департамента по информационни технологии, връзки и защита на информацията към МВР Сергей Ляшенко.

Свързани статии (по етикет)

  • САЩ и Русия се обвиняват във водене на "визова война"

    Руските власти са отказали визи на учители в Англо-американското училище в Москва, в което се обучават деца на дипломати. Това съобщи днес посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман, цитиран от Асошиейтед прес.

  • Доналд Тръмп отказа да продаде изтребителите F-35 на Турция

    „И така, това, което се случва, е ситуацията, в която Турция е много добра с нас, много добра, а сега казваме на Турция, че няма да й продадем F-35, защото е била принудена да закупи друга ракетна система. Това е много трудна ситуация“, призна Тръмп

  • Русия достави първите ракети С-400 на Турция

    Русия започна доставките на C-400 за Турция. Вече e пристигналa първата част от руските системи. Това обявиха от министерството на отбраната в Анкара, предава РИА Новости.

Оставете коментар