Неделя, 21 Април 2019
Неделя, 21 Април 2019
Русия показа новото си лазерно оръжие

Русия показа новото си лазерно оръжие

"Пересвет" е лазерен комплекс, представен за пръв път от президента Владимир Путин в обръщението към към депутатите на 1 март тази година.

Руското министерство на отбраната публикува кадри от "първото опитно бойно дежурство" на бойния лазер "Пересвет".

Видеозаписът с "уникални кадри от застъпването" на "Пересвет", който в някои части е на въоръжение "още от миналата година", идва на фона на напрежение между Москва и Вашингтон заради ракетен договор. Според министерството първото дежурство е било на 1 декември.

"Пересвет" е лазерен комплекс, представен за пръв път от президента Владимир Путин в обръщението към към депутатите на 1 март тази година. По-голямата част от комплекса е засекретена, но се смята, че той ще изпълнява задачи, свързани с противовъздушна и противоракетна отбрана. Според експерти "Пересвет" може да се използва и срещу дронове, ракети и самолети.

Когато Путин представяше оръжието, той го определи като "отговор" на американското решение от 2002 г. за отказ от договора за ограничаване на системи за противоракетна отбрана.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=PIUsAOfVtPg

Източник: Dnevnik.bg

Свързани статии (по етикет)

  • Турция може да замени F-35 с руски самолети

    Анкара може да се обърне към Москва, ако САЩ изключат Турция от програмата за създаване на изтребители бомбардировачи пето поколение F-35. Това съобщи вестник Defense News, позовавайки се на източник от въоръжените сили на Турция.

  • Русия модернизира силите си в Черно море в отговор на НАТО

    Русия осъществява модернизация на силите си в Черно море, отчитайки приближаването на инфраструктурата на НАТО към нейните брегове и съразмерно на реалните потребности по укрепването на сигурността, каза в интервю за ТАСС руският заместник-външен министър Александър Грушко.

  • Има ли връзка Доналд Тръмп с Русия?

    Разследването на американския специален прокурор Робърт Мълър дава отговор на въпроса

Оставете коментар