Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Москва отговори на обвиненията на Мей за "нахлуване": Още не сме опитали, но няма кой да ни спре

Москва отговори на обвиненията на Мей за "нахлуване": Още не сме опитали, но няма кой да ни спре

"Британските власти напразно плашат народа си с някакво "нахлуване" на Русия, което са успели да отблъснат. Ако руснаците наистина бяха нахлули, британските военни не биха могли да защитят никого". 

С тези думи руският сенатор Франц Клинцевич коментира обръщението на британския премиер Тереза Мей към въоръжените сили на страната, която ги поздрави с успешната защита срещу "нахлуването на Русия", пишат руските медии. 

Тереза Мей така и не даде доказателства за "руската инвазия", само добави, че военните са дали своя принос за ликвидирането последствията от употребеното срещу бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия нервно-паралитично вещество. 

Въпросното изявление на Мей предизвика резонанс, тъй като много експерти, включително чужди, не успяха да да разберат докрай смисъла на думите й за "руската инвазия".


Своето учудване изрази и членът на комитета по отбрана и сигурност към Съвета на федерацията Франц Клинцевич. Според него, подобна риторика предизвиква недоумение, особено когато се проявява на такова високо ниво. Според него твърденията на Тереза Мей са смешни, непрофесионални и контрапродуктивни. 

За всички е очевидно, че за никакво "руско нахлуване" не може да става и дума, доколкото руснаците не прибягват до такива мерки. Според Клинцевич британските власти преднамерено плашат своите военни и обществеността, създавайки образа на агресивната Русия. 

В тези непонятни игри Лондон играе самостоятелно, отбелязва сенаторът. А ако Русия действително е решила да нахлуе във Великобритания, нейната армия не би я спасила. Британските войски и така са под "натиска на Русия", както твърдят техните управници, а Русия дори не е "нахлувала". 

Необмислените думи на Тереза Мей само потвърждават максимата, че когато човек дълго време се опитва да изплаши обществото с измислена агресия отвън, няма дълго да се задържи, обобщава сенаторът. 

Източник: Epicenter.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner