Четвъртък, 14 Ноември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019
Кремъл: Предположенията, че Тръмп може да е руски агент, са пълни глупости

Кремъл: Предположенията, че Тръмп може да е руски агент, са пълни глупости

Кремъл окачестви днес като "абсурдни" и"глупави" твърденията на някои американски медии, че президентът на САЩ Доналд Тръмп може да е работил за Русия, предаде Асошиейтед прес. 

"Това са пълни глупости, какво има да се коментира тук?", каза в отговор на журналистически въпрос Юрий Ушаков, помощник на руския президент Владимир Путин, цитиран от АП и ТАСС.

"Нещата вече отиват толкова далече, че е даже неудобно да се говори. Как може президентът на САЩ да бъде агент на друга държава?", попита с недоумение той.

По-рано днес същата тема бе засегната и от руския външен министър Сергей Лавров на обзорната му пресконференция в Москва. Той бе запитан дали Русия би публикувала протокола от разговора на четири очи между президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин при първата им официална двустранна среща в Хамбург през 2017 г. Лавров отхвърли идеята, като каза, че това противоречи на основните правила на дипломацията. Според него подобни искания са израз на незаконна намеса в конституционните правомощия на президента на САЩ да провежда външната политика на страната.

А по повод самата поява на предположения, че Тръмп може да е действал като руски агент, Лавров отбеляза, че те свидетелстват за срива на журналистическите стандарти в американските медии.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар