Вторник, 15 Октомври 2019
Вторник, 15 Октомври 2019
Путин кацна в Белград, Вучич го посрещна с гвардейски части и червен килим

Путин кацна в Белград, Вучич го посрещна с гвардейски части и червен килим

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Белград за еднодневното си официално посещение, в хода на което ще подпише 21 споразумения, съобщават сръбската държавна агенция ТАНЮГ и "Фокус". 

Както се съобщава, придружаваният от МиГ-29 на сръбските Военновъздушни сили (ВВС) самолет на руския държавен глава се е приземил на летище „Никола Тесла“ в сръбската столица, където с червен килим и части на гвардията го е посрещнал президентът на Сърбия Александър Вучич. 

Преди това на летището в Белград кацна самолетът с руската делегация с бизнесмени. 

След тържественото посрещане на международното летище в Белград „Никола Тесла", двамата президенти проведоха церемония по полагане на венци на Мемориала на освободителите на Белград и на паметника на Червената армия. 

След официалното посрещане двамата президенти ще проведат среща. След нея ще се състои и планирана среща на делегациите на Сърбия и Русия, последвана от подписването на двустранни документи в присъствието на двамата президенти. 

Следобед се предвижда церемонията по връчването на Ордена на Александър Невски на президента на Сърбия Александър Вучич. След това двамата лидери ще се обърнат към медиите. Последно в графика на визитата на Путин е посещение в храма „Свети Сава“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар