Четвъртък, 14 Ноември 2019
Четвъртък, 14 Ноември 2019
Русия ще достави на Сърбия десет хеликоптера

Русия ще достави на Сърбия десет хеликоптера

В рамките на текущата година Русия ще достави на Сърбия 10 хеликоптера – седем Ми-35 и три Ми-17. Това обяви държавният глава на западната ни съседка Александър Вучич в обръщение към нацията за резултатите от визитата на руския президент Владимир Путин в Сърбия, предават TACC и Агенция "Фокус". 

„В предишния период се договорихме, а вчера получихме потвърждение на споразуменията за доставка на военно оборудване. През тази година Сърбия ще получи седем хеликоптера Ми-35 и три Ми-17", обяви Вучич. Сръбският лидер припомни и за предварително закупените девет хеликоптера H145M. 

„Това, което направихме също, бе договарянето за по-нататъшно модернизиране на нашите четиринадесет МиГ-29 до поколение 4+ с най-напредналите радарни системи", разкри още президентът на западната ни съседка. 

По-рано руският президент Владимир Путин обеща да продължи да развива военно-техническо сътрудничество със Сърбия. 

През октомври сръбските военновъздушни сили получиха шест изтребителя МиГ-29 от Русия, осигурени като военно-техническа помощ. 

В допълнение към МиГ-29, Сърбия ще получи безплатно 30 танка Т-72 и 30 бойни разузнавателни и патрулни превозни машини БРДМ-2. 

Обсъжда се и въпросът за системите Бук-М1, Бук-М2 и противовъздушната ракетна система „Тунгуска“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар