Понеделник, 19 Август 2019
Понеделник, 19 Август 2019
Позицията на Кремъл в подкрепа на Мадуро остава без промяна, заяви Дмитрий Песков

Позицията на Кремъл в подкрепа на Мадуро остава без промяна, заяви Дмитрий Песков

Позицията на Кремъл в подкрепа на венецуелския президент Николас Мадуро остава без промяна, съобщи Дмитрий Песков, прессекретарят на руския държавен глава, предават ТАСС и БТА. 

"Не, позицията на Кремъл не се е променила изобщо", коментира той информация на агенция Блумбърг, според която Москва започва да се съмнява трябва ли да подкрепя Мадуро. 

Вчера Блумбърг цитира неназовани източници, "близки до Кремъл", според които Русия вече се съмнява ще издържи ли Мадуро натиска на опозицията. Според източниците Москва все повече осъзнава, че с оглед на катастрофалната ситуация в икономиката на Венецуела президентът й окончателно губи народната подкрепа, а нежеланието на въоръжените сили да воюват против свои сънародници ограничава възможностите на Мадуро да преодолее ситуацията. Русия не е заявявала публично, че спира да подкрепя официален Каракас, допълни Блумбърг. 

Песков увери в отговор на въпрос, че Кремъл не подготвя изтегляне на президента Николас Мадуро от Венецуела. 

Москва и Вашингтон не обсъждат начини за уреждане на венецуелската криза, "няма никаква размяна на мнения със САЩ", заяви говорителят на Кремъл, запитан доколко е вероятно руското ръководство да осъществи по този повод контакти с правителството на Доналд Тръмп. 

Песков допълни, че Русия не води подобни консултации и с други страни, включително с Уругвай. 

Москва интензивно разменя мнения с всички свои партньори в чужбина "и подчертава, че е недопустима всякаква външна намеса, че такава намеса е пагубна и че всякаква силова намеса в тази ситуация от трети страни може да доведе до катастрофални последици", добави говорителят на Кремъл.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар