Понеделник, 22 Юли 2019
Понеделник, 22 Юли 2019
Русия пробно ще се изключи от интернет като част от подготовка за бъдеща кибервойна

Русия пробно ще се изключи от интернет като част от подготовка за бъдеща кибервойна

Русия планира за кратко да се изключи от интернет като част от подготовка за бъдеща кибервойна, предаде Би Би Си, съобщи БНР. Тестът означава, че данните, преминаващи между руски граждани и организации в рамките на страната се запазва, но не и на международно ниво.

Закон за техническите промени, необходими за независимо опериране, бе внесен в руския парламент миналата година.

Тестът предстои преди 1 април, но точна дата не е известна.

Проектозаконът, наречен „Национална програма за дигитална икономика“, изисква от интернет доставичиците да осигурят връзка в случай на атака на чужди сили с цел изолиране на страната онлайн.

НАТО и съюзниците й са заплашвали Русия заради кибератаки и друга онлайн намеса, за която често е обвинявана Москва.

Мерките, заложени в закона, включват създаване на собствена руска система за имена на домейните, така че работата на интернет да продължи при липса на връзка с базирани в чужбина сървъри. 

Свързани статии (по етикет)

  • Разписанието на БДЖ вече е видимо и в Google maps

    Възможността за избор за пътуване с влак в една от най-големите онлайн навигационни системи вече и на територията на България дава своя принос към опазването на природата, тъй като превоза с железопътен транспорт в качеството си на най-екологично чист транспорт, отделя най-малко вредни емисии в атмосферата, се посочва в съобщението

  • Три реактора на руска АЕЦ спряха заради късо съединение

    Руска АЕЦ изключи автоматично три от четирите си реактора заради късо съединение в един трансформатор, радиационното равнище остава нормално, съобщи Росенергоатом.

  • САЩ и Русия се обвиняват във водене на "визова война"

    Руските власти са отказали визи на учители в Англо-американското училище в Москва, в което се обучават деца на дипломати. Това съобщи днес посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман, цитиран от Асошиейтед прес.

Оставете коментар