Неделя, 19 Май 2019
Неделя, 19 Май 2019
Русия отговори на заплахата на САЩ

Русия отговори на заплахата на САЩ

Мария Захарова с отговор за Джон Болтън.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отговори на предупрежденията на американски представители за страните, които подкрепят президента на Венецуела Николас Мадуро, съобщи РИА Новости.

Тя отговори на изказване на съветника по национална отбрана на президента на САЩ Доналд Тръмп – Джон Болтън. Той заяви, че тези, които заговорничат с Мадуро, ще продължат да се сблъскват с последствия.

„Болтън заплашва с последствия тези, които заплашват демокрацията във Венецуела. С бележника и писалката си, защо ли?“, написа Захарова във Facebook.

Тя има в предвид публикации в американски вестници. В тях се твърди, че в тефтера на Болтън пише, че в Колумбия са разположени 5000 американски военни. Колумбия е съседна на Венецуела страна, от която може и да се извърши намеса в страната.

През миналия месец опозиционният лидер Хуан Гуайдо се самообяви за президент на Венецуела с подкрепата на САЩ и повечето страни от Латинска Америка. Русия продължава да отстоява подкрепата си към Николас Мадуро и действащото правителство.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар