Понеделник, 19 Август 2019
Понеделник, 19 Август 2019
Сергей Рябков: Ние приветстваме апела на Доналд Тръмп към Русия, САЩ и Китай да се откажат напълно от ядрените оръжия

Сергей Рябков: Ние приветстваме апела на Доналд Тръмп към Русия, САЩ и Китай да се откажат напълно от ядрените оръжия

"Москва е готова да изложи в детайли позицията си пред представители на САЩ и други страни, включително "ядрената петорка"", подчерта руският заместник-министър на външните работи

Ние приветстваме апела на Доналд Тръмп към Русия, САЩ и Китай да се откажат напълно от ядрените оръжия. Това заяви на брифинг днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, цитиран от ТАСС.

"Като се има предвид нарастващата роля на ядрените оръжия в американските доктринални документи и постепенното им превръщане в едно от средствата, които може да бъдат използвани на бойното поле, подобни изявления на американския президент са добре дошли", каза Рябков. Според него това е възможно в рамките на едно всеобщо и пълно разоръжаване.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Руската позиция беше многократно заявявана - за да се постигнат по-нататъшни стъпки в областта на ядреното разоръжаване, трябва да осигурим формирането на цял набор от предпоставки. Трябва да се вземат предвид много фактори, които пряко засягат стратегическата стабилност - от появата на системи за противоракетна отбрана и възможното появяване на оръжие в космоса до големи промени в областта на конвенционалните оръжия, появата на кибернетични оръжия и много други", каза Рябков.

Дипломатът също така подчерта, че Москва е готова да изложи в детайли позицията си пред представители на САЩ и други страни, включително "ядрената петорка". Рябков направи тези коментари само няколко месеца след като САЩ се оттеглиха от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, а Русия ги последва. Всяка от двете страни обвинява другата, че е нарушила това споразумение, крайъгълен камък на сигурността след Студената война.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар