Вторник, 16 Юли 2019
Вторник, 16 Юли 2019
BMW със собствена фабрика в Русия

BMW със собствена фабрика в Русия

Новият завод на BMW най-вероятно ще бъде построен на територията на индустриалния парк Храброво

BMW ще стане втората голяма немска автомобилна компания след Mercedes-Benz със собствена фабрика в Русия, твърди в. "Известия", цитирайки администрацията на Калининградска област. Баварският концерн планира да подпише специален инвестиционен договор, който ще му позволи да организира истинско производство, а не просто сглобяване на коли от готови възли и агрегати.

Калининградският завод "Автотор" асемблира BMW-та в руския ексклав от 1998-а. Миналата година предприятието е произвело 21 000 седани 3er, 5er, 7er и кросоувъри X1, X3, X4, X5 и X6 - със 17% повече от 2017-а, но явно баварците имат амбиции за повече.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Новият завод на BMW най-вероятно ще бъде построен на територията на индустриалния парк Храброво, който се намира доста далеч от "Автотор", но само на половин час от пристанището на Калининград. Плюс за мястото е готовата токо-, газо и водоснабдителна инфраструктура.

Калининградска област има статут на специална икономическа зона, което освобождава регистрираните там чуждестранни производители от задължението да плащат данъци върху печалбата, земята и имуществото през първите шест години.

Свързани статии (по етикет)

  • Русия достави първите ракети С-400 на Турция

    Русия започна доставките на C-400 за Турция. Вече e пристигналa първата част от руските системи. Това обявиха от министерството на отбраната в Анкара, предава РИА Новости.

  • Volkswagen избра Турция за новия си завод

    Германският автомобилен концерн Volkswagen планира да изгради завод в Турция, съобщава Ройтерс, като цитира немско издание, което се позовава на свои източнизци. 

  • Военният бюджет на САЩ 16 пъти по-голям от този на Русия

    Целият свят стана свидетел на последния нагледен пример за това - взрива миналия понеделник на руската атомна подводница АС-12, позната под името „Лошарик“ - секретен проект на руския флот, специализиран в рязане на подводни кабери.

Оставете коментар